perjantai 17. heinäkuuta 2009

postaus nr. 6: Do I look like I sell drugs?

En nyt oikein osaa selittää tätä, mutta jälleen kerran olen hereillä jumalattoman aikaisin. Mitä minulle tapahtuu? Onko tämä jotain aikuistumista tai vastaavaa?

Hur som helst, kävin tässä vähän aikaa sitten Tukholmassa. Se oli sekä hauska, että hieman surullinen reissu. Oli ihana nähdä ystäviä joita en ole vähään aikaan nähnyt. Vähemmän ihanaa oli kuulla, että yksi heistä joutuu luultavasti vankilaan. Tästä voisi taas herättää keskustelun siitä, pitäisikö huumeet laillistaa vai ei. Tai missä se raja vedetään ja miksi. Tupakka ja alkoholi ovat laillisia. Ei sen takia, että ne olisivat vähemmän vaarallisia kuin esimerkiksi kannabis, vaan sen takia, että niillä on vaakintunut paikka yhteiskunnassamme. En kannata minkään aineen väärinkäyttöä, mutta siitä huolimatta mietin usein, että olisiko kuitenkin järkevämpää laillistaa edes jotkut huumeet? Jos niitä myytäisiin vähän samaan tapaan kuin alkoholia, eli valtiolla olisi lähes monopoli, saataisiin varmasti parempi kontrolli huumeiden laatuun. Ei myytäis mitään rotanmyrkkyä, vaan puhdasta kamaa. Valtio saisi siitä verotuloja jotka voisi ohjata esim huumevalistukseen ja muihin ennalta ehkäiseviin toimenpiteisiin. Ja älkää nyt jaksako inttää, että ei se toimisi, että ihmiset ostaisi kamansa kuitenkin pimeänä, kyllä sitä alkoholiakin saa muualta kuin alkosta.

Lähti nyt kirjoitus vähän sivuraiteelle. N nyt joka tapauksessa jäi kiinni ja odottaa tuomiota. Hän ei ole paha ihminen. Hän on yksi suloisimmista, lämpimimmistä, fiksuista ja hauskimmista ihmisistä joita tunnen. Mutta myös hyvät ihmiset tekevät välillä tyhmiä asioita. Hän on kuitenkin rakas ja kaipaan aina hänen viereen.

//Essi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti